Vragen over de lak van mijn BMW K100 café racer

lak kleur bmw k100 caferacer orange paintjob orange white k100 the orange brick

Eén van de eerste vragen die bij de bouwers van mijn motor gesteld werd was welke lak er gebruikt is voor mijn motor. De combinatie van fel metallic oranje en wit trekt flink wat bekijks en het enige wat ik erover kan zeggen is dat ik er gewoon heel erg blij mee ben. Het was precies de kleur die ik in gedachten had.


Waarom een knaloranje motor?

Simpel. Ik wilde iets opvallends. Mijn allereerste idee voor de lak was BMW K 1992 blauw. Mijn geboortejaar. Maar dit was verder geen metallic lak en de mogelijkheden zijn tegenwoordig zo groot. 1992 BMW blauw was gewoon te saai voor deze vette fiets. Maar wat wordt het dan? 

Ik heb ooit op Tinder gezeten, daar heb ik ooit 1 date gehad. Met n dude in Maarssen die ook een BMW K100 had. Hij wilde gaan voor een zadel kontje en een kanariegele tank. Vet idee, want het viel zeker op. Al heb ik geen idee of zijn BMW ooit af gemaakt is, want 1 date was genoeg. Niks tegen die gast hij was super chill (sorry man ik ben oprecht je naam vergeten), maar zijn gigantische baard was niet aan mij besteed. Al zou ok het lachen vinden om nog eens op de motor te stappen voor een K100 rideout.

oranje lak btw k100 cafe racer the orange brick oranje paintjob

Wat is de kleurcode van de lak?

Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik het antwoord daar ook niet op heb. Ik heb gewoon een voorbeeld opgezocht en dat naar ze gestuurd met een eisenlijstje. Mijn omschrijving was vooral “deze kleur oranje met dikke flakes en een parelmoer wit zonder blauwe gloed. En Moto Adonis heeft ervoor gezorgd dat dit werkelijkheid is geworden. 

En hilarisch genoeg matcht de lak nagenoeg met onze auto. Iets wat echt totaal ongepland was, maar wel een hele leuke verassing bleek te zijn! 

Als je nou echt heel erg graag wil weten wat de kleurcodes zijn voor de lak, neem dan even contact op met de jongens van Moto Adonis in Wilp die de motor voor mij gebouwd hebben en hem dus ook naar de spuiter gestuurd hebben met instructies. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *