Verwarmde kleding op de motor: De Oplossing Voor Koude Ritten

verwarmde handschoenen, elektrische handschoen, verwarmde jas, verwarmde kleding, elektrische verwarmde kleding, verwarmd vest, verwarmde motorkleding

Ik vind motorrijden heerlijk, maar het laatste waar ik zin in heb is krokant bevroren vingers van mijn stuur af moeten pellen bij thuiskomst. Toen ik 9 jaar geleden begon met rijden was de enige oplossing handvatverwarming. Veel keus in verwarmde motorkleding was er destijds niet. En wat er wel was, kostte de hoofdprijs. Gelukkig is er tegenwoordig een stuk meer te krijgen op het gebied van elektrische verwarmde kleding. 


Voordelen van verwarmde motor kleding

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk, warmte. Geen krokante vingers en geen sensatie alsof je in een vrieskist zit. Maar waar je misschien niet aan denkt is dat deze warmte ook een extra stukje veiligheid met zich mee draagt. Want doordat jij niet verkleumt op de motor zit, ben je alerter. Hierdoor kun je sneller reageren (vooral met warme handen) en is de rit een stuk comfortabeler. 

Waar moet je op letten bij het kopen van verwarmde kleding

Als je op zoek gaat naar elektrische verwarmde kleding voor op de motor moet je op een aantal dingen letten.

Elementen

Er zit veel verschil in het type stroomtoevoer. Zo heb je verwarmde kleding die werkt met een powerbank of oplaadbare accu. Maar soms kom je ze nog tegen die gewoon op AA batterijen werken. Die laatste heb je i.v.m. lekgevaar liever niet. Tevens is de dikte van de accu ook iets om rekening mee te houden. Hoe dunner de accu, hoe minder je deze voelt. 

Batterijduur

Ook belangrijk is hoe lang de elektrische verwarmde kleding daadwerkelijk verwarmt op één acculading. Hierbij speelt ook de stand waarop je de verwarmde kleding gebruikt een grote rol. Standje kernsplitsing in je sokken kost nu eenmaal meer batterij als ‘gewoon lekker warm’.

Meerdere standen

De meeste soorten verwarmde kleding hebben gewoon drie standen met een eenvoudige kleurindicatie (blauw, wit en rood). Als het weer dan wat warmer wordt, kan je de kleding nog steeds dragen op de laagste stand als je daar behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld bij een gure koude wind, met heerlijk voor of najaarszonnetje. Of als de zon net onder gaat.

Daarnaast is het handig om te kijken naar hoe de verwarmde kleding afsluit. Bij handschoenen bijvoorbeeld, is een polsbandje geen overbodige luxe. En bij een verwarmd vest of verwarmde bodywarmer is het fijn als de mouwen en onderzijde is voorzien van een iets strakker boord. Zo ben je ervan verzekerd dat de warmte ook gewoon lekker op je lijf blijft hangen. 

Ben je benieuwd naar de elektrische verwarmde bodywarmer die ik gebruik onder mijn motorjas? Lees dan ook deze blog! 

Reacties

  1. Pingback: Product Review: Verwarmde motorkleding, zonder de hoofdprijs te betalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *