Winterdip, ik ben er helemaal klaar mee

de winterdip, aan het einde van de winter heb ik er schoon genoeg van.

Ken je dat gevoel? Dat er aan het eind van je mentale gezondheid nog een stukje winter over is. En zeker de laatste jaren waarbij er half maart een heerlijk zonnetje schijnt en we massaal de weg op vliegen, gevolgd door een week SNEEUW in begin april. Mijn gebrek aan een winterdip eindigt meestal ergens halverwege januari en ook dit jaar is dat helaas weer het geval. Ik ben op. Maar gezien ik nogal een historie heb met mentale gezondheid en ik tegenwoordig niet meer tegen depressie vecht, maar depressie tegen mij, wil ik wat tips met je delen. Want mijn taak is volbracht als ook maar 1 iemand hier vandaag een fractie beter van wordt. 

Deze blog bevat affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie wanneer je een aankoop doet nadat je op een van deze links hebt geklikt. Dit is niet bij alle blogs het geval en mijn inhoud en mijn beoordelingen zijn 100% eerlijk.


Het herkenen van de rode vlag

Ik weet niet hoe het met anderen zit maar ik ben té gewend om mezelf voorbij te lopen. Dat is echt een gevolg van hoe ik in de jaren 90 ben opgevoed met het ‘bek houden en doorlopen’ syndroom. Maar tegen de tijd dat ik rode vlaggetjes zie, zijn het 3 bij 3 brede spandoeken en complete wegafzettingen. Die daadwerkelijke rode vlaggetjes, stonden kilometers terug en bleven onopgemerkt omdat ik lekker doorwals in mijn eigen bubbel. Meestal met een vette ADHD hyperfocus of twee om maar aan mijn hoofd te kunnen blijven. 

En weet je wat? Dat is ok! We doen allemaal wat we kunnen. Ik doe wat ik kan. En jij doet toch ook gewoon wat je kan? 

En als vandaag het enige is wat je hebt kunnen doen je piamabroek aantrekken en een halve liter ijskoffie wegwerken als maaltijd, dan ben ik alsnog trots op je! Want je bent hier. En caffeine telt ook ergens voor. Maar wil je voor mij dan toch even een glaasje water wegtikken? 

Toch een beetje een opkikker van die winterdip

Gelijk met de deur in huis vallend, er is weinig zo effectief als met je reet in een meer gaan zitten na een opgieting in de sauna. Lekker is het niet, maar er zit echt een kern van waarheid in de Wim Hoff methode. Mijn vriend is dan zo’n gek die her en der een Wim Hoff clinic meepakt (welke worden georganiseerd bij onze gym, supertof!). En ook bij ons in de tuin staat er een ijsbad. Hij zweer erbij, ik beperk mijn ijsbaden zelf tot sauna dagen.

Daarnaast is sporten voor mij een gigantische uitlaatklep. En hoewel ik het 6x per week sporten erg fijn vond en de resultaten er mochten wezen ben ik toch overgestapt naar 3-4x in de week krachttraining. Vooral omdat ik oververmoeid raakte van zo veel sporten, maar ik wilde ook weer iets anders doen dan alleen maar sporten. Zoals the Witcher 3 op de PS5 volledig opnieuw spelen met mijn roze chroma kitty headset op m’n kop. (No-joke dat ding is echt fijn! Ik hoor dingen die ik met een Sony headset nog nooit gehoord heb in-game). 

Moeite met genoeg water drinken?

Niet genoeg water drinken kan best wel wat problemen met zich mee brengen, zowel fysiek als mentaal. Ook ik ben een van die mensen die nog geen liter drinkt op een dag als ik daar niet op let. Als jij ook zo bent heb ik twee tips voor je die mij heel erg hebben geholpen. 

1) Een fles water van minimaal 750ml die altijd voor je neus staat. Liefst een liter, dat rekent makkelijker. En liefst met zo’n pop-up-rietje. Rietjes maken water drinken 1000% beter voor neurospicy mensen. (want wees eerlijk, de meeste neurotypische mensen hebben geen isseus met genoeg driken). 

2) Een tamagochi. JA ECHT EEN FUCKING TAMAGOCHI!!! Geef toe, het jeugdsentiment slaat nu toe. Maar als je een tamagochi aan je waterfles vastmaakt en drinkt als ie wat nodig heeft. Heb je die 2 liter water per dag zo binnen! Thank me later. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *