Het leukste cadeau voor een motorrijder – Gremlin Bells

lady biker guardian gremlin bells custom motorcycle good luck charm angel bell guardian bell gremlin bell spirit bell motorcycle bell charm

Een motor met een belletje, klinkt een beetje apart of niet? Nou niet dus! De belletjes, beter. Bekend als Gremlin Bells, Guardian Bells, Angel Bells of Spirit Bells zijn kleine geluk brengertjes voor motorrijders. Het zou de rijder beschermen tijdens het rijden tegen ‘de kwade geesten op de weg’. Als je de Lady Biker Gremlin Bell zoekt die ik ook heb, klik dan op de knop hieronder. Dan ga je naar de Amazon product pagina. Liever een andere soort? No worries! Verderop staan er nog een paar gelinkt! 

Deze blog bevat affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie wanneer je een aankoop doet nadat je op een van deze links hebt geklikt. Dit is niet bij alle blogs het geval en mijn inhoud en mijn beoordelingen zijn 100% eerlijk.


De legende van de Gremlin Bells

Volgens de legende zijn er kwade geesten die op de wegen rondzwerven. Altijd op zoek naar motorfietsen om zich aan vast te klampen zodat ze kattenkwaad uit kunnen halen.

De Guardian Bells hoor je zo laag mogelijk op je motor te hangen. De kade geesten die zich aan je motor vast proberen te klampen, zullen de Sprit Bell vastgrijpen. Daar worden ze in gevangen waar ze helemaal gek zullen worden van het geklingel. Net zo lang tot ze loslaten om zichzelf te bevrijden, op zoek naar een nietsvermoedende rijder zonder Guardian Bell.

Waar komt de term Gremlin Bells vandaan?

Hoewel de belletjes ook vaak Guardian Bells of Spirit Bells genoemd worden, weet ik daar de oorsprong niet van. In Amerika worden onverklaarbare problemen in motoren ‘gremlins’ genoemd. Vaak gaat het dan om onverklaarbare elektrische problemen die vooral irritant zijn. Als Nederlanders schuiven we dit soort dingen vaak af op kabouters. De Amerikanen doen dat dus op Gremlins. Want zeg nou zelf, een kabouter bel aan je motor hangen, dat klinkt gewoon als een lul op een drumstel.

De Regels van de Guardian Bell

Net als alle soorten bijgeloof, zijn er wel wat regels verbonden aan de Gremlin Bells.

Regel #1 Hij werkt het beste als je hem cadeau doet

Het is de bedoeling dat Gremlin Bells cadeau gegeven worden aan iemand anders zodat diegene beschermd is. Sommige mensen zeggen dat het kopen van een Guardian Bell voor jezelf juist ongeluk brengt. Daar zijn de meningen over verdeeld, want de meeste mensen geloven dat het belletje nog steeds geluk brengt als je deze zelf koopt. Maar wanneer het belletje als cadeau wordt gegeven aan een motorrijder verdubbelt zijn kracht. De Spirit Bell zal dan twee keer zo effectief zijn om kwade geesten te weren en de rijder veilig te houden.

Regel #2 Hoe lager hoe beter

Het belletje moet aan het laagste deel van je frame worden bevestigd. Omdat gremlins zich ophouden op de wegen en zich aan motorfietsen “vastklampen” als ze voorbijrijden. Als het belletje laag bij de grond hangt worden de kwade geesten makkelijker gevangen door Gremlin Bells. Zorg er vooral voor dat je je Guardian Bell goed bevestigd. Ik gebruik hier zelf twee metalen ringetjes voor die door een stalen plaat zitten. Maar een tie-wrap doet ook wonderen.

Mijn Lady Biker Guardian Bell hangt best wel hoog. Er gaat dan ook geen gesprek voorbij zonder dat mensen beginnen te piepen dat ik hem helemaal niet daar moet hangen. Ten eerste is het mijn motor, ten tweede is er geen lager punt op de motor waar hij vrij hangt zonder dat ik hem eraf rij. Mijn bok bevestiging is geen optie en de onderkuip is dermate laag dat ik hem bij de eerste de beste drempel verlies. Struggles van een verlaagde motor…

Regel #3 Verwijder je Gremlin Bell wanneer je je motor verkoopt

De Gremlin Bell was een cadeau om jou veilig te houden, het is niet de bedoeling dat deze verkocht wordt. Doe je dat wel, dan gelooft men dat de bel zijn beschermende eigenschappen zal verliezen. Het is dus de bedoeling dat je je Spirit Bell weer op je volgende fiets monteert. Koop je een motor over en zie je bij thuiskomst dat diegene zijn of haar belletje (per ongeluk) heeft laten hangen? Wees dan zo lief om ze even te contacten en het belletje terug te sturen naar degene bij wie hij hoort.

Regel #4 Blijf van andermans belletje af

Een belletje dat niet met goede intenties wordt gegeven, verliest zijn kracht om geesten te bestrijden. Als iemand Gremlin Bells steelt, gaan de gremlins erin mee – en het belletje zal hen niet langer afweren. De sleutel tot de kracht van het belletje is goede bedoeling. Als het gestolen wordt, verliest het zijn effect… en karma zal de rest regelen!

Regel #5 know you are loved

Gremlin Bells zijn alles wat een motorfiets nodig heeft als alle bovenstaande regels worden gevolgd. Rijd veilig en WEET dat je geliefd bent! Degene die je het belletje heeft gegeven wil immers dat je heelhuids thuis komt zonder ongelukken of motorische problemen.

Ben je op zoek naar het beste cadeau voor een motorrijder? Kies dan voor een Gremlin Bell (ook wel Angel Bell, Guardian Bell of Spirit Bell genoemd). Deze kleine belletjes symboliseren geluk en bescherming voor de ontvanger. Daarbij laten ze de ontvanger zien dat je om hen geeft en wil dat ze weer veilig huis komen.

Rijd veilig en laat het geluk altijd aan je zijde bengelen met Gremlin Bells! Ik heb zelf een Mocy Bell en ben erg te spreken over de goede kwaliteit ervan. Ze zijn dik, zwaar en hebben een goed geluid erin zitten. Zie je hieronder een leuke staan? Klik er dan op om naar het product op Amazon te gaan!

Mijn Lady Biker Angel Bells in actie zien? Check dan mijn TikTok of Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *