De voordelen van groepsritten op de motor

the orange brick the benefits of group motorcycle rides rideout group ride

Motorrijden is voor veel mensen een heerlijke ervaring om hun hoofd leeg te maken en tot zichzelf te komen. Iets om intens van te genieten, alleen of met vrienden. Maar het kan ook ontzettend leuk zijn om samen met een groep enthousiastelingen de weg op te gaan. Groepsritten bieden een unieke mix van gezelligheid, vriendschap en avontuur. Ongeacht het niveau van de rijder. Ook ik rij met enige regelmaat met groepen mee, al zoek ik ze wel uit. 


Veiligheid in aantallen tijdens groepsritten

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van in een groep op de motor stappen is het gevoel van veiligheid en zekerheid dat ze kunnen bieden. En ik zeg bewust kunnen, want ik weet ook iets te goed dat niet elke groepsrit een veilige hoeft te zijn. Zo heb ik ook eens bij letterlijk de tweede bocht de Lekdijk op het asfalt gelegen met een meid in een nek klem, wachtend op de ambulance. Omdat iemand zo nodig als een idioot aan de verkeerde kant in moest halen en in haar stuur vast kwam te zitten, waardoor ze beiden onderuit gingen. Hij had zijn enkel compleet verbrijzeld en stapte een paar weken later op. Het meisje daarentegen verkocht haar motor en ik weet niet of ze ooit weer is gaan rijden. 

Maar wanneer je bij een goed georganiseerde groepsrit mee rijdt geeft dit veel steun en vertrouwen, zeker voor beginnende rijders. Daarnaast heb je ook ervaren mensen om op terug te vallen voor tips, maar ook als er iets misgaat. Zeker wanneer je een leuke roadcaptain hebt die voorop rijd en alles in de gaten houdt onder het genot van een leuke route. 

Je leert nieuwe mensen kennen

Nog een voordeel van met groepen rijden is de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en, met een beetje geluk, nieuwe vrienden te ontmoeten. Klinkt lekker cheesy maar we weten allemaal dat nieuwe vrienden vinden als volwassene best lastig is. Toch heb ik hele leuke vrienden overgehouden aan groepsritten. Daar gooi ik even heel casual bij in dat de Tinder profielfoto van mijn vriend waar ik m’n klep niet over wilde houden de enige reden is dat wij elkaar ontmoet hebben. Of je nu een nieuwe rijder bent of al een doorgewinterde rubbervreter bent, met groepen rijden is een geweldige manier om mensen te ontmoeten doe jouw passie voor motoren delen.

Afwisseling en avontuur met groepsritten

In je eentje erop uit trekken kan natuurlijk ook heel erg fijn zijn begrijp me niet verkeerd. Ik vind alleen rijden heerlijk, zeker nu ik een lekker muziekje in mijn helm kan draaien onderweg. Maar als je er met een groep op uit trekt om een mooie route te rijden kom je bijna altijd wel op plekken die je zelf misschien niet had overwogen. Daarnaast heb je een beetje steun en aanmoediging van je mede motorrijders om je grenzen te verleggen en nieuwe dingen te proberen. Groepsritten zijn een geweldige manier om nieuwe plaatsen en wegen te ontdekken. Wie weet vind je jouw favoriete route wel per toeval tijdens een groepsrit. 

Verbeter je rijvaardigheid

Groepsritten kunnen ook een goede gelegenheid zijn om je rijvaardigheid en techniek te verbeteren. Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt tot onderlinge communicatie via bijvoorbeeld het Cardo systeem waar ij mee rijden. Al twijfel ik dat mijn vrienden mijn valse zangkunsten ook in hun helm willen horen. Bij het stoplicht is vaak al erg genoeg! Van het rijden in groepen kan je ontzettend veel leren. Of het nu gaat om tips voor je bochtentechniek, remmen of algemene controle. Iemand die achter je rijdt kan je vaak nieuw inzicht geven en je het vertrouwen geven om je grenzen op te zoeken en onder begeleiding te leren. 

Kortom, groepsritten op de motor zijn een aanrader voor motorrijders van alle niveaus. Al is het alleen maar voor de gezelligheid van samen een terrasje op schuiven voor iets kouds na een heerlijk stuk rijden. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net je rijbewijs gehaald hebt, samen op pad met een groep motorrijders laat je op een andere manier het plezier van motorrijden ervaren. 

Reacties

    1. Bericht
      Auteur
    1. Bericht
      Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *